29 Haziran 2012 Cuma

Okurların Dikkatine! Yazı makinesi ayağınıza geldi!




Kitabın bir tüketim malzemesi olduğu şu günlerde, kitap reklamları da ( ya da yazar reklamı mı demeliydim?) pek bir moda oldu malum. Boy boy afişlerini astıranlar bile var. Ee ne demişler, devir görsellik devri azizim!

Şimdi ilk paragrafta bahsettiklerimi; görselliği, kitabı, boy boy afişleri bir kenara koyup birkaç yıldır hepimizin kulaklarında yankılanan başka bir reklam aracına geçelim. Overlok makinesini hanımların ayaklarına getiren girişimcilerin seslerini duyurma gayretinden bahsediyorum. Bu kadar yaygın ve zihinlere kazınan bir “melodi” nasıl olur da hâlâ reklam cingılı olmadı, ona da hayret ediyorum.

Şimdi en başa dönüyoruz öyleyse. Bu iki paragrafı birleştirip bir reklam oluştursak hiç fena olmaz. Reklam için seçtiğimiz yazar da milyonların gönlüne taht kuran, genç kızların sevgilisi Ahmet Midhat Efendi. Kırk beygir gücünde yazı makinesi olarak da bilinen Ahmet Mithat neticede edebiyat dünyasından geçinen popüler bir yazar olduğundan kendisini günümüze taşıdığımızda hakkında yapılacak en iyi reklamlardan biri şudur:

Okurların dikkatine! Yazı makinesi ayağınıza geldi, roman, hikâye, anı biyografi yazısı, gezi yazısı yazılır, 5 dakikada yapılır, hemen teslim edilir.

Okurların dikkatine! Yazı makinesi ayağınıza geldi…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder